29.04.13

Da har jeg allerede vært hjemme i over to uker og tiden har flydd omtrent like fort som brunfargen evakuerte når gradestokken plutselig viste 25 grader mindre enn hva normalen var..

Vi landet i Havanna den 4. april og hadde lagt en fin plan for de 8 dagene vi hadde til rådighet. Vi dro til Vinales med lovnad om overnatting i et "casa particular" og plana var å bruke to dager på å se seg om samt å ri på hest. Lite visste vi at Vinales bød på så mye mer og vips så ble vi værende i 4 dager!

Vi hang på centro cultural på kveldene og min spontane opptreden ga oss gratis mojitos og et etterlengtet gjennombrudd som artist, bare så synd at cubanerne enda ikke henger på YouTube og Twitter.

Vinales er et uendelig vakkert og fruktbart område vest i landet og de dyrker mye tobakk her. Det ble kjøpt inn noen cubanske som spares til en fin anledning! Vi dro inn til Havanna igjen den 10. og etter 2 svette timer i 120 km/t med en sjåfør som virket å være nanosekunder fra å sovne, sjekket vi inn i et nytt casa particular i gamlebyen, et steinkast fra revolusjonsmuseet og Malecon.

Malecon er veien som går langs hele havna i Havanna og i tillegg til eventuell trim, brukes den best til å beskue alle de gamle bilene som finnes her. Gamlebyen er, som på bildet over, preget av slitte og øyensynlig forlatte bygninger. Men overalt ser man tegn til restaurering og cubanerne holder på å bringe fordums storhet tilbake til live.

Som med flere av de andre byer og land vi har besøkt, føler jeg meg ikke "ferdig" med Cuba. Til tross for diktatur, fattigdom og propaganda er landet en glede å reise i og vi kom i kontakt med mennesker som visste å nyte de små øyeblikkene i livet og som viste stor gjestfrihet på tross av at de ikke var rike på penger. Selv om denne reisen har tatt slutt så ønsker jeg meg tilbake. En vakker dag...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lise

Lise

25, Trondheim

Fra den 05.01.13 befinner jeg meg på reisefot og her kan dere følge meg på ferden.

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits